Iloa elämään eläinten avulla

Toivoisin, että voisi tulevaisuudessa tarjota hyvinvointipalveluita esimerkiksi mielenterveyskuntoutujille, kehitysvammaisille, syrjäytyneille ja kiusatuille nuorille ja lapsille tai muille erityisryhmille. 

Maalaisjärjellä ajateltuna siihen, ei luulisi tarvittavan muuta kuin turvalliset olosuhteet ja eläimet. Voisin tarjota esimerkiksi lammaskävelyä metsässä ja tietoiskuja lampaiden hoidosta ja niiden tarpeista. Lampaat lähtevät silloin tällöin koiralenkille metsään mukaan. Siellä ne tepsuttelevat jonon jatkona tyytyväisinä, joskus kääntyvät puolessa välissä matkaa takaisin kotiin, joskus jäävät syömään mustikan varpuja ja liittyvät porukkaan muiden tullessa takaisin päin samaa reittiä. Mitään varsinaista terapiaa en voi tarjota, koska minulla ei ole siihen mitään koulutusta. 

Tänne olisi tervetulleita esimerkiksi kiusatut ja syrjäänvetäytyneen nuoret tytöt, joilla on ongelmia esimerkiksi itsetuntonsa kanssa. He voisivat tulla ranchille ihan omina itseinään, kukaan ei heitä arvostelisi täällä. Täällä he voisivat hoidella hevosia, ratsastaa, paijata lampaita ja koiria, hoitaa kanoja tai olla tekemättä yhtään mitään, jos siltä tuntuu, pääasia, että he tuntisivat olonsa täällä edes vähän paremmaksi kuin muualla. Voidaan lähteä vaikka marjametsään kera lampaiden.

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, jäädään jännityksellä odottamaan.